Gör karriär som konsult: Andréas berättar om sin resa
andreas_story_1920.jpg

Gör karriär som konsult: Andréas berättar om sin resa

Efter sin militärtjänstgöring beslöt sig Andréas Vidmar för att återgå till sina juridikstudier. Vid sidan av studierna ville han skaffa sig ett jobb med juridisk anknytning och via StudentConsulting hittade han rollen som passade honom perfekt.

– Jag började arbeta som konsult på Trygg-Hansa i Malmö, via StudentConsulting, kring 2013 och sen har det bara gått framåt. Idag arbetar jag på Trygg-Hansa i Stockholm där min huvudsakliga inriktning just nu är mot transporträtt. Jag har hand om stora försäkringsskador som ibland kan gå upp i miljonbelopp säger Andréas och fortsätter...

– Innan jag gav mig in i militären extrajobbade jag inom barverksamhet, men nu ville jag arbeta med något nytt, gärna med juridisk anknytning. Jag ville varva mina studier med en praktisk arbetserfarenhet då min utbildning fokuserade mycket på det teoretiska och endast en liten del på det praktiska. StudentConsulting blev en sorts arbetslivsmentor som erbjöd möjligheter utanför studieramarna. De förstod mitt upplägg och lät mig växa i min roll. Jag kunde varva praktisk arbetslivserfarenhet med studierna. På det sättet fick jag se hur det går till både teoretiskt och i praktiken.

Hur har du arbetat dig uppåt i karriären?
– StudentConsulting i Malmö hjälpte mig att avancera och gav mig fria tyglar, vilket jag verkligen har uppskattat då jag är väldigt självgående, gillar att lösa uppgifter och att ha många bollar i luften. Jag fick göra saker på mitt egna sätt och det var viktigt för mig i och med att jag studerade samtidigt. Det innebar att jag kunde arbeta en timme på morgonen och sen ta tåget till universitetet, gå på ett seminarie för att sen åka tillbaka till jobbet och jobba några timmar till. På det sättet tror jag StudentConsulting skiljer sig från andra bemanningssystem, att de är väldigt pragmatiska.

Andréas berättar även att den administrativa hjälpen StudentConsulting erbjudit har gjort det lättare för honom att fokusera på att studera och göra karriär samtidigt.
– Det var viktigt för mig med den administrativa hjälpen, jag är en person som snabbt vill komma framåt och lösa uppgifter och då är det lätt att glömma bort det administrativa, till exempel tidsrapportering, övertidsersättning och reseersättning.

Under slutet av Andréas utbildning berättade han för StudentConsulting att han ville flytta till Stockholm för att arbeta. Då hade han arbetat inom flera områden på Trygg-Hansas Malmökontor samt hjälpt CGI under en kort tid.

– Jag ville utvecklas och utmanas och då kändes Stockholm som rätt plats för mig. StudentConsulting kontaktade då affärschefen på Trygg-Hansa uppe i Stockholm som i sin tur kontaktade mig. De behövde en konsult som var kunnig, som lärde sig snabbt och som kunde lösa uppgifter på ett bra sätt. Jag gick på en intervju och fick jobbet, det kändes redan då att jobbet passade mig som handen in handsken. Jag fick en framstående chef på Trygg-Hansa, Maria Franzén, en riktig inspirationskälla som även hon har gett mig frihet under ansvar, säger Andréas och fortsätter...

– Att jag är ung är inget som ses som ett problem och för Trygg-Hansa spelar det ingen roll vart och när jag väljer att arbeta bara jag levererar och löser uppgifterna. Jag har kunnat sköta mina fortsatta studier på samma sätt som jag gjorde i Malmö och det är tack vare min chef på Trygg-Hansa och min handledare på StudentConsulting här i Stockholm. De har båda gett mig fria tyglar vilket betyder att jag har kunnat kombinera studier och karriär.

Maria Franzén, chef för ansvar, rättsskydd och transportskador på Trygg-Hansa är nöjd med Andréas och StudentConsulting.
– Det kändes väldigt bra från dag ett med Andréas. Han kom till oss i en situation då vi behövde en konsult, och han har verkligen gjort ett jättejobb. Det känns som att han är anställd här, han är en del av teamet, även fast han är konsult så är han involverad. Sen är det väldigt bra med en konsult som har varit med så pass länge och som arbetar så intensivt med våra skador och kunder, vi är jättenöjda säger Maria Franzen och fortsätter...

– En av StudentConsultings stora fördelar är att de jobbar med studenter, och studenter är hungriga, de har ett helt annat förhållningssätt än många andra och det är väldigt positivt. Andréas som är student har till exempel väldigt bra egenskaper, ett driv och stort engagemang som smittar av sig, och det är egenskaper som man efterfrågar som arbetsgivare, då vi måste vara effektiva. Sen är StudentConsulting väldigt snabba på att leverera vilket är och har varit en stor fördel för oss på Trygg-Hansa.

Hur kan man göra karriär inom StudentConsulting?
– De har väldigt bra karriärmöjligheter på StudentConsulting. Det är en väldigt bra inkörsport till arbetslivet samtidigt som du får den där arbetslivserfarenheten som kommer krävas från dig när du ska försöka ta dig högre upp menar Andréas och fortsätter...

– Det som skiljer mig från många andra som har samma utbildning är att jag har 5 års arbetslivserfarenhet, och det är ofta sådant som gör att man sticker ut när man söker jobb, jag har både det praktiska och teoretiska som grund, något jag inte hade haft utan StudentConsulting under mina studier. Så jag har verkligen kunnat klättra.

– Det gäller att visa framfötterna och att ta för sig. När jag till exempel började arbeta på Stockholmskontoret på Trygg-Hansa, tog jag på mig mycket ansvar och efter två veckor var jag på resande fot, träffade chefer inom marknadsledande bilföretag och hade daglig kontakt med högt uppsatta chefer inom bilindustrin, säger Andréas.

Även Maria Franzén menar att det finns karriärmöjligheter inom StudentConsulting.
– Som student är det en klar fördel att arbeta via StudentConsulting under sina studier, är man duktig och visar framfötterna kan man kanske få en fast anställning på företaget efter studierna. Det är rätt svårt att hitta jobb efter studierna och då är StudentConsulting en väldigt bra ingång till arbetslivet. Det är en stor fördel att som student kombinera studierna med något arbetsrelaterat.

StudentConsulting i siffror

Talanger

+450 000

Beställare

+17 000

Uppdragsorter

206

Jobb senaste året

20 185

Läs mer